Kunstateliers voor volwassenen

close-up foto van een sculptuur die lijkt op een opgevouwen of verfrommelde doekBeeldhouwen en ruimtelijke kunst collages van 4 handen schilderen Schilderkunst een blauw aquarellandschap van een schip in de haven Tekenkunst poster met een groot roze 89-nummer Grafiekkunst vrouw maakt een foto naast grote aquarelkunst Projectatelier abstracte kunstwerken die delen van een menselijk lichaam weerspiegelen Cross-over

Volwassenen kunnen een kunstatelier volgen in de 4de graad: een diepgaande opleiding van 2 keer 4 lestijden per week gedurende 5 jaar. Aansluitend is er nog een kortlopende opleiding "specialisatie" gedurende 2 jaar mogelijk van 2 keer 4 lestijden per week.

In graad 4 is vanaf het 3de jaar in het lestijdenpakket 1 keer 4 uur per maand kunst- en cultuurfilosofie opgenomen. In de specialisatie geldt dat voor de 2 jaren.

Beeldhouwen en ruimtelijke kunst

In een aangename sfeer wordt de student begeleid om zich ruimtelijk uit de drukken.

Centraal staat het kritisch onderzoek naar zowel de vormelijke als technische aspecten van de beeldhouwkunst en dit in relatie tot het actuele kunstgebeuren.

Studies naar waarneming, verhouding, schaalvergroting, het leren interpreteren en experimenteren met betrekking tot materie en vorm creëren binnen dit atelier een dynamisch en boeiend gegeven.

Alle materialen en inherente combinaties kunnen in aanmerking komen om een individuele invulling te geven aan een kunstzinnige identiteit

Vrijblijvend gratis proefles mogelijk in de maand september op maandagnamiddag van 13u30 tot 17u of maandag- of woensdagavond telkens van 18u tot 21u30.
Een proefles aanvragen kan via het secretariaat op secretariaat.academiebeeldendekunsten@sovilvoorde.be of 02 251 51 51
of rechtstreeks bij de docent johan.clocheret@sovilvoorde.be

Uurrooster
Beeldhouwen en ruimtelijke kunst (Spiegelstraat 62)
ma wo
13:30 - 17:00 -
18:00 - 21:30

volwassenen 18+


Schilderkunst

Aan de studenten wordt een werkproces aangereikt en een onderzoeksterrein omschreven. In dit werkproces worden aspecten onderzocht die een basis zijn voor het tot stand komen van een schilderwerk in zijn ruimste betekenis.

Onderzoek van de relevante beeldaspecten vorm, kleur, materie, compositie is een fundament. Aan de hand van die beeldaspecten wordt het medium schilderen op een individuele manier onderzocht. Het proces verloopt door studie, expressie, persoonlijk engagement en zelfonderzoek: het atelier is een laboratorium.

Vrijblijvend gratis proefles mogelijk in de maand september op
-maandagvoormiddag van 9u tot 12u30 of maandag- of dinsdagnamiddag telkens van 13u30 tot 17u (docent An verbouwe)
-woensdagavond van 18u tot 21u30 (docent Samuel Vanderveken)
Een proefles aanvragen kan via het secretariaat op secretariaat.academiebeeldendekunsten@sovilvoorde.be of 02 251 51 51
of rechtstreeks bij de docent an.verbouwe@sovilvoorde.be / samuel.vanderveken@sovilvoorde.be

Uurrooster
Schilderkunst (Spiegelstraat 62)
ma di wo do
9:00 - 12:30 - -
13:30 - 17:00 -
18:00 - 21:30 - -

volwassenen 18+
Het atelier op donderdagnamiddag is in principe voorbehouden voor studenten vanaf 4.4


Tekenkunst

In het atelier tekenkunst wordt een brede waaier aan technieken en materialen aangereikt. Een breed scala aan onderwerpen en stijlen komt aan bod.

Er is een duidelijke opbouw in het verloop van gegeven opdrachten. Geleidelijkheid en individuele opvolging zorgen voor de ontwikkeling van een persoonlijke vormgeving en een uniek artistiek project.

Gerichte begeleiding zorgt voor evenwicht bij de student tussen persoonlijke expressie en het toepassen en combineren van technische vaardigheden.

Vrijblijvend gratis proefles mogelijk in de maand september op
-zondag- of maandagvoormiddag telkens van 9u tot 12u30 (docent Rainier Boidin)
-dinsdagvoormiddag van 9u tot 12u30 of donderdagavond van 18u tot 21u30 (docent Natacha Dimovska)
Een proefles aanvragen kan via het secretariaat op secretariaat.academiebeeldendekunsten@sovilvoorde.be of 02 251 51 51
of rechtstreeks bij de docent rainier.boidin@sovilvoorde.be / natacha.dimovska@sovilvoorde.be

Uurrooster
Tekenkunst (Spiegelstraat 62)
ma di do za zo
9:00 - 12:30 -
13:30 - 17:00 - - - -
18:00 - 21:30 - - -

volwassenen 18+


Grafiekkunst

Een atelier waar drukkunst en experiment centraal staan. Een creatief onderzoeksveld met raakvlakken aan zowel de schilderkunst, de tekenkunst, als ook de nieuwe media.

Een boeiende zoektocht die verschillende grafische technieken beslaat. De student kan rekenen op een begeleiding ‘op maat’: een persoonlijke zoektocht naar een authentiek beeld en dito beeldtaal.

Vrijblijvend gratis workshop grafiekkunst op maandag 16 september én 23 september, telkens van 18u tot 21u30. Op deze avonden kan je kennismaken met het atelier grafiekkunst. Na een korte voorstelling van de verschillende druktechnieken ga je zelf aan de slag. Om een beeldend resultaat te krijgen loopt deze initiatie over 2 avonden. Geen voorbereiding of voorkennis nodig!
Passen deze data je niet? Dan kan je een proefles volgen in september op een willekeurige maandag- of woensdagavond, telkens van 18u tot 21u30.
Inschrijven voor de workshop of een proefles aanvragen kan via het secretariaat op secretariaat.academiebeeldendekunsten@sovilvoorde.be of 02 251 51 51
of rechtstreeks bij de docent nathan.decorte@sovilvoorde.be

Uurrooster
Grafiekkunst (Spiegelstraat 62)
ma wo
18:00 - 21:30

volwassenen 18+


Projectatelier

In het projectatelier worden de studenten aangespoord om een persoonlijk beeldonderzoek te voeren. Bij aanvang van het academiejaar wordt een klassikaal jaarthema voorgesteld.

Via dialoog en reflectie onderzoekt de student een concept en zoekt naar de meest geschikte middelen. De zoektocht is hier belangrijker dan het eindresultaat.

Het atelier richt zich naar studenten die op zoek zijn naar zelfexpressie.

Meer info bij docente Natacha Dimovska
natacha.dimovska@sovilvoorde.be

Uurrooster
Projectatelier

Studenten Projectatelier : 2 lesmomenten binnen dezelfde optie te bespreken in overleg met betrokken docent(en) bij intake gesprek.


Cross-over

In het cross-over atelier slaat de student een brug tussen twee gekozen disciplines.

Bestaande inzichten, de eigen beeldtaal en vakkennis verworven tijdens een reeds gevolgde optie worden verruimd terwijl nieuwe vaardigheden en technieken van de nieuwe optie worden ontwikkeld en gekoppeld.

Uurrooster
Cross-over

Studenten Cross-over : 2 lesmomenten binnen 2 verschillende opties te bespreken in overleg met betrokken docenten bij intake gesprek.